TRABZON / VAKFIKEBİR - Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Etiket Sonuçları: okul

Ekm

2023-2024 eğitim-öğretim yılı sene başı okul aile birliği toplantısı 18 Ekim saat 14.00da okulumuz çok amaçlı salonunda yapıldı.

Toplantı öncesi okulumuz müdür yardımcısı Teoman KARAKOÇ tarafından güncellenen yönetmelik ve yönergeler hakkında velilere bilgilendirme de yapılmıştır. Ardından okulumuz rehber öğretmeni Olgun BOZ tarafından öğrencilerimiz hakkında velilerimize bilgilendirme semineri yapılmış ve hazırladığı broşürler dağıtılmıştır.

Buna ek olarak İlçe Emniyet Müdürlüğünden personel velilere yönelik Kadına Şiddet, Dolandırıcılık, Hırsızlık ve siber Suçlar konularında seminer verilmiştir.

Seminerlerin ardından gerçekleşen toplantıda 2022/2023 yılı faaliyet ve  denetleme  raporları ibra edilmiş ve yeni yönetim oluşturulmuştur. Yeni yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dileriz.

Haz

Okulumuz beden eğitimi öğretmeni Selahattin Bayraktar tarafından okulumuz sahasında futbol turnuvası, masa tenisi ve dart müsabakaları gerçekleştirilmiştir. Okulumuz öğrencilerine gerçekleştirilen futbol turnuvasına ek olarak masa tenisi ve dart sporlarında il birinciliği alınmıştır. Başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Haz

Okulumuz İhl Meslek Dersleri öğretmenleri tarafından öğrencilerimizin imam hatiplik, müezzinlik, vaizlik gibi mesleklere hazırlanması adına gerek okulumuz mescidinde gerekse ilçemizdeki camilerde uygulama yapılmaktadır. Öğretmenlerimiz tarafından sene başında planlanarak uygulanan çalışmalar öğrencilerimizin istekli katılımları ile meyvelerini vermektedir. Çalışmada emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor öğrencilerimize faydalı olmasını diliyoruz.

Haz

Okulumuz 11. sınıftan 12. sınıfa geçecek öğrencilere, öğretmen ve velilere yönelik yaz kamp programı hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Ayrıca okulumuz 11. sınıf öğrencilerine YKS bilgilendirme semineri yapılmıştır. Buna ek olarak ilçemiz genelindeki ortaokullar ziyaret edilerek okulumuzun sınavlı ve sınavsız bölümlerinin tanıtımı yapılmıştır.

YKS'ye girecek son sınıf öğrencilerimize yönelik sınav motivasyonu ve sınav stratejisi gibi konularda rehber öğretmenimiz tarafından seminer verilmiştir.

Haz

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin koordinesinde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Oku/yorum Projesi kapsamında faaliyet sonu bir bilgi yarışması gerçekleştirilmiştir.

Dört kitabın seçilerek öğrencilere okutulması şeklinde gerçekleştirilen faaliyette grupların seçerek yarışmaya kattığı üçer öğrenci adeta kıran kırana yarıştı. Yarışma sonunda ortaya çıkan puan durumu ve birinci grubun belirlenmesi adına yedek soruların sorulması öğrencilerimizin bu faaliyete iyi hazırlandıklarının da bir göstergesi olmuştur. Faaliyette emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Öğretmenleri ve kitap okuya ve tüm gruplarda yer alan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuz, kız ve erkek olmak üzere iki adet mescide sahiptir. Mescitlerimiz geçtiğimiz yıllarda Kaanlar Vakfı tarafından yenilenerek hizmete sunulmuştur. Öğrencilerimiz vakit namazlarını eda etmelerinin yanında her hafta Cuma Hutbesine hazırlık yapmak suretiyle mesleki uygulama da yapabilmektedir. Geçtiğimiz günlerde yine bir adet taşınabilir ses sistemini okulumuza kazandırmış bulunmaktayız. Öğrencilerimize ve okulumuza hayırlı olmasını diliyoruz.

May

Haz

Okulumuz öğretmenleri, derslerinde işledikleri konulara uygun drama tekniği ile işledikleri derslerden örnekleri diğer zümre öğretmenlerle paylaşma adına bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri tiyatro konusunda sınıfları ile birlikte gerçekleştirdiği etkinliği slayt gösterisi ile, İngilizce öğretmenleri kelime ezberleme etkinliğini ve Meslek Dersleri öğretmenleri ise uygulama mescidinde gerçekleştirdikleri kazanımları göstermişlerdir.