T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / VAKFIKEBİR - Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Metin SAĞLAM organizesinde son sınıf öğrencilerimize yönelik TYT ve AYT deneme sınavları 15 günde bir olacak şekilde yapılmaktadır. Ayrıca tüm öğrencilerimize yönelik ayda bir olacak şekilde kazanım değerlendirme denemeleri uygulanmaktadır.

Buna ek olarak son sınıf öğrencilerimizi motive etmek adına üniversite gezileri, sportif ve sosyal faaliyetler de düzenlenmektedir.

Şbt

Okulumuz Rehber Öğretmeni Olgun BOZ tarafından okulumuz öğretmen ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik "Etkili ders çalışma, etkili motivasyon" konulu bir seminer verilmiştir. Buna ek olarak öğrencilere yönelik MSÜ'nin tanıtımına yönelik çalışma ve bilgilendirmeler yapılmış, başvuru sürecinde öğrencilerimiz yönlendirilmiştir.

Şbt

"Hedef YKS Üniversite Hazırlık Programı" konusunda öğrenci, öğretmen ve velilerimiz bilgilendirilmiştir. Pano, afiş ve sosyal medya aracılığıyla da tanıtımlarımız devam etmektedir.

2024 ŞUBAT DÖNEMİ SORUMLULUK SINAV PROGRAMIDIR

Şbt

Okulumuz Coğrafya Zümre Başkanı Hüseyin GÜMÜŞ tarafından maddi giderleri de kendisi tarafından karşılanan içerisinde kayaçlar, fosiller ve değerli madenleri içeren bir sergi dolabı okulumuza kazandırılmıştır. Öğretmenimize bu eserinden dolayı teşekkür ediyor, öğrencilerimize ve okulumuza hayırlı olmasını diliyoruz.

Şbt

Okulumuz Müdür Yardımcısı Murat AKYÜZ tarafından okulumuzun bir koridoru Ayet, Hadis ve dini bilgileri içeren afiş ve posterlerle donatılarak bir İLAHİYAT SOKAĞI oluşturulmuştur. Başta desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Hayrettin DENİZ olmak üzere gerek posterlerin hazırlanması sürecinde gerekse koridorun donatılmasında ciddi emek sarfeden okulumuz Müdür Yardımcısı Murat AKYÜZ ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Öğrencilerimize hayırlı olmasını dileriz.

Ara

HEDEF YKS 2024 faaliyetleri kapsamında okulumuz 12. sınıf öğrencilerine yönelik üniversite tanıtım gezileri yapmaktayız.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatür Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen tanıtım günlerine okulumuzdan 12. sınıf öğrencileri de katılım göstermiştir.

Öğrencilerimizi hedeflerine daha motive bir şekilde yürümelerini sağlamak amacıyla yapılan etkinlikte görev alan tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ayrıca mezun öğrencilerimiz de zaman zaman okulumuza davet edilerek öğrencilerimize rehberlik etmektedir. Giresun Üniversitesi PDR bölümünde öğrenci olan Yusuf BİLGİN, okulumuza davet edilerek öğrencilerimizle buluşturulmuştur. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Ara

HEDEF YKS kapsamında okulumuzda yıllık olarak planladığımız deneme sınavlarını gerçekleştiriyoruz. Okulumuzda DYK olmamasından dolayı ara tatil döneminde başladığımız ve imkanlar ölçüsünde hem uzaktan hem de öğretmenlerimizin gayretiyle okulumuzda deneme sınavları, ders ve konu tekrarı ve etüdlerle öğrencilerimizi üniversite sınavına hazırlıyoruz.

Yapılan denemelerin analizleri akademik takip komisyonunca toplantılar yapılarak öğrencilerimize genel durumı hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır.

Öğrencilerimize üniversite yolunda başarılar diliyoruz.

Kas

Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi 1982 mezunu eğitimci-şair-yazar Durmuş Koç okulumuz  öğrencileri ile buluştu.

Kas

Akademik Takip Kurulu çalışmaları kapsamında okulumuz son sınıf öğrencilerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Okulumuz akademik takip kurulu koordinatör öğretmeni Mehmet KARAGÖZ'ün başlattığı ve öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinde izleyecekleri yol haritası, okulumuzun hazırlık sürecindeki uygulamaları ve öğretmenlerimizin öğrencilere yapacakları koçluk gibi hususlar hakkında bilgilendirme yapmıştır.

Okulumuz Rehber Öğretmeni Olgun BOZ ise öğrencilerimizin sınava hazırlıkları sürecinde rehberlik servisinin uygulamaları hakkında bilgi vermiştir.

Öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ekm

Okulumuz Akademik Takip Kurulu ilk toplantısını yaparak 2023/2024 eğitim-öğretim yılının akademik çalışma plan çerçevesini çizmiştir. HEDEF YKS 2024 sloganı ile yola çıkan Akademik Takip Kurulu bu yıl öncelikle üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz olmak üzere alt sınıflardaki öğrencilerimize yönelik olarak da etkinlikler planlayarak uygulamaya geçirmiştir.

Çalışmalarının hayırlara ve başarıya ulaştırmasını diliyoruz.

Ekm

İmam Hatip Okullarının Kuruluşunun 72. Yıl Dönümü Okulumuzda Düzenlenen Programla Kutlandı.

Ekm

2023-2024 eğitim-öğretim yılı sene başı okul aile birliği toplantısı 18 Ekim saat 14.00da okulumuz çok amaçlı salonunda yapıldı.

Toplantı öncesi okulumuz müdür yardımcısı Teoman KARAKOÇ tarafından güncellenen yönetmelik ve yönergeler hakkında velilere bilgilendirme de yapılmıştır. Ardından okulumuz rehber öğretmeni Olgun BOZ tarafından öğrencilerimiz hakkında velilerimize bilgilendirme semineri yapılmış ve hazırladığı broşürler dağıtılmıştır.

Buna ek olarak İlçe Emniyet Müdürlüğünden personel velilere yönelik Kadına Şiddet, Dolandırıcılık, Hırsızlık ve siber Suçlar konularında seminer verilmiştir.

Seminerlerin ardından gerçekleşen toplantıda 2022/2023 yılı faaliyet ve  denetleme  raporları ibra edilmiş ve yeni yönetim oluşturulmuştur. Yeni yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dileriz.

Eyl

2023-2024 eğitim-öğretim yılı 11/09/2023 Pazartesi günü töreni ile başladı.

Okul Müdürümüz Hayrettin DENİZ açılış konuşmasında öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılı için okulumuza hoş geldiğini ifade etmiştir. DENİZ,

öğrencilerimiz için yeni bir maraton başladığını dile getirerek Bakanlığımızın yeni eğitim öğretim yılı öncesi güncellediği yönetmelikler hakkında bilgi vermiştir. Okulumuzun planladığı uygulamaları da dile getiren DENİZ, öğrencilerimizin başarılı olması adına tüm önlemlerin alınacağını söyledi. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Ağu

Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Projesi olan Oku/yorum Projesi kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından gerçekleştirilen faaliyetler sonunda bir bilgi yarışması düzenlenmiştir.

Bilgi yarışmasında birinci olan grup okul idaremiz tarafından ödüllendirilmiştir.